ROTI LAPIS DAGING BERKEJU -ORIGINAL VERSION
Roti Lapis Daging Berkeju -- ORIGINAL version
ok guys this is the original version given by friend of mine, Diha Rauza.
But as usual being me, i love to alter a bit so if you wanna see my version go to the next entry
But as usual being me, i love to alter a bit so if you wanna see my version go to the next entry
Bahan2:
Untuk Inti:
300gm daging cincang @ 4 kpg daging burger (dihancurkan)
2 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
1/2 paket perencah daging black paper maggi
sedikit air
garam & gula
minyak
12 keping roti
3 biji telur
200ml susu fresh
8keping slice cheese
cheddar diparut
* sayur2 ikut suka
Cara2 utk inti :
Panaskan minyak, tumis bwg putih mskkan bwg besar n daging... grg hingga daging empuk.
kemudian masukkan perencah black paper dgn sedikit air... masak sehingga daging msk n kering.
ketepikan n biar sejuk.
Untuk Roti lapis
Sapukan keseluruhan bekas tahan panas dgn butter or mentega
bancuhkan telur dgn susu sehingga sebati
celup roti kedalam bancuhan susu td dan susun dlm bekas. buat sehingga penuh bekas utk tingkat yg pertama.
tuang kan separuh dr inti tadi keatas roti n ratakan. kemudian susun slice cheese keatas daging.
tutup dgn lapisan roti yg dicelup seperti lgkh pertama td...
Ulang proses yg sm... Lastly tabur chesdar parut kat lapisan atas sekali..
jika ada lebihan telur just siram diatas roti supaya x membazir...
bakar dalam oven yg telah dipanaskan pada sushu 180c lebih kurang 35-40 mnt( sehingga masak)
kuarkan dari oven sedia utk dihidang..
Ulasan
Catat Ulasan